• Zomerse tijdbesteding? Of juist een winterklusje?

  Ik moet nog een weekje werken en dan begint ook voor mij de vakantie. Ik ga in de vakantie intens genieten van mijn gezin. Even weer "groeperen":-). Kijken of de neuzen nog steeds dezelfde kant opstaan :-) :-).

  Ik heb ook nog een aantal boeken die ik wil (uit)lezen. Tevens vind ik het fijn om tijdschriften door te "bladeren", ‘gewoon omdat het mag, gewoon omdat het kan!’

  En wat doe je dan met tijdschriften als jij deze hebt uitgelezen? Je zou ze kunnen doneren aan een huisartsenpraktijk - voor in de wachtkamer -, weggooien (lees: recyclen) of……een leuke visonboard maken.

  Een visionboard! Wat is een visionboard?

  Een visionboard is een verzameling afbeeldingen, quotes en symbolen die je levenszin weergeven en die gevoelens van vreugde, vrede, liefde en geluk brengen. Zij vertegenwoordigen het leven waarvan jij droomt. Visionboards komen in verschillende formaten, zowel digitaal als niet-digitaal voor. In deze blog zal ik het hebben over de niet-digitale visionboard.

  De kracht van een visionboard

  Of je fan bent van de bestseller, The Secret of niet, één ding is ongetwijfeld waar: waar we ons op concentreren, trekken we het meeste aan. Ik ben zelf een groot fan van het boek De Kracht in Jezelf van dr. Murphy. Dr. Joseph Murphy laat zien hoe je onderbewustzijn je gedrag stuurt. De kracht in jezelf gaat uit van positief denken en bewijst dat iedereen in staat is om een gelukkig leven te leiden.

  Als jij je hele tijd druk maakt om geld, lijkt het geld uit je vingers te glippen. Als je obsessief bent over je gewicht, houden de kilo’s hardnekkig aan (net als magneten). En als je dagdroomt over ontspannen onder de Caribische zon, dan heb je in de nabije toekomst veel meer kans om jezelf op een strandstoel terug te vinden.

  Dit is geen sprookje, we weten al decennia lang dat dagdromen kracht hebben, en die doelgerichte visualisatie de sleutel is tot meer succes op elk gebied van het leven.

  Alle topondernemers die ik ken of volg visualiseren over hun lifestyle, bedrijfsdoelen en hun toekomst. Sommige schreeuwen het van de daken, anderen weer niet. Topatleten oefenen eindeloos, niet alleen op het veld, maar in hun gedachten. Ze zien daadwerkelijk dat perfecte schot of de winnende race.

  Het werkt op dezelfde manier voor jou. Wanneer jij jouw ideale zaken visualiseert, jouw gelukkige thuisleven, jouw droomvakantie, en zelfs jouw grootste inkomensdoelen, dan ben je eerder geneigd om deze te bereiken. Je zult deze doelen dus veel sneller bereiken en minder ploeteren dan als je gewoon je doelen (en deadlines) in een agenda opschrijft.

  Wanneer is het juist goed om tijd te besteden aan je visionboard?

  • Heb je een slechte dag? Werk dan aan je visionboard, en je zal je merkbaar lichter op je hart voelen.
  • Overweldigd voelen? Kijk eens naar je visionboard voor een directe reminder aan waarom je nu hard werkt en wat je daarmee wilt bereiken.
  • Sukkelend om een ​​klant te bereiken? Lees enkel van de mooie dingen die andere klanten hebben gedeeld over hun reis met jou, die gave aanbevelingen. Je wordt direct herinnerd aan hoe waardevol je bent en waarom je doet wat je doet.

   

  Maar visionboards zijn niet alleen voor het verbeteren van jouw bedrijf. Je kan ze maken over je perfecte business of je gezondheid, rijkdom, grote doelen, droomklant en familie.

  Bedrijf

  Zakelijke doelstellingen zijn waarschijnlijk het meest voorkomende onderwerp van visionboards, en met goede redenen.  Er is een grote kans dat jij je bedrijf begon met het doel om een ​​beter leven voor jou en je gezin te creëren. Het is waarschijnlijk één van je belangrijkste motivaties, dus het is normaal om te zoeken naar andere middelen die je kunnen helpen om de gewenste resultaten te behalen en dan is een visionboard een goede optie.

  Als jij je “business” visonboard maakt, let dan op de volgende vragen:

  • Hoe wil je dat je dag verloopt?
  • Met welke klanten wil je werken?
  • Van wat voor soort projecten hou je?
  • Hoe wil je dat je werkdag eruitziet?
  • Waar zal je kantoor zijn?

  Bekijk afbeeldingen, foto’s en plaatjes, afbeeldingen die jouw ideale werkdag aangeven, jouw perfecte klant en jouw ultieme droombaan vertegenwoordigen.

  De grote “enge” doelen

  Hier komt veel op ons af. Misschien heb je een paar doelen. Zeg dat jij je inkomen met 15% wilt verhogen. Of 7 km rennen. Of een luxe vakantie in Marbella wilt.

  Dit zijn allemaal fijne doelen, waardig aan je visionboard. Maar wat als je hier een grapje van maakt of zelfs drie?

  • In plaats van dat jij je inkomen met 15% te verhogen, verhoog je het met 150%.
  • In plaats van 7 km te rennen, ren je een marathon.
  • In plaats van een vakantie in Marbella, woon je daar.

  Met jouw visionboard bezaaid met, voor jou zinvolle afbeeldingen, doordachte en motiverende quotes, inspirerende berichten en veel creativiteit, zijn zelfs deze grote enge doelen plotseling veel meer haalbaar.

  En weet je wat? Je kunt ze ook visualiseren:-)

  Wees dus niet bang om een ​​visionbord te maken met jouw grootste, meest intimiderende doelen. Je komt er misschien niet morgen of zelfs volgende maand, maar als je jouw focus houdt, komt je er wel.

  Wat heb je nodig?

  Het creëren van een visionboard kan zo simpel zijn als foto's uit een tijdschrift worden gesneden en ze op jouw kantoorpaneel borden, of het kan zo complex zijn als een handgemaakt frame met persoonlijke foto's en snuisterijen.

  Begin met het verzamelen van een selectie materialen om eraan te werken zoals bijvoorbeeld:

  • Stoffen van stof en lint
  • Een stapel oude
  • Gekleurde potloden en markers
  • Wasco krijtjes
  • Lijm en tape
  • Schaar

  Begin dan door de tijdschriften te bladeren. Weersta ​​de drang om in het artikel te kruipen, en in plaats daarvan, te concentreren op hoe je voelt als je de foto's ziet. Maak het je gelukkig? Lach je bij een bepaald ‘shot’?  Heeft het een bepaald doel of een droom in gedachten? Knip de afbeeldingen uit, ​​die op een of andere manier jouw aanspreken.

  Onthoud

  1. Het is van jou. Er is geen juiste of verkeerde manier of tijd om je dromen te creëren.

  2. Droom groot! Je visionboard moet niet worden gevuld met dingen die je volgende week gemakkelijk zou kunnen bereiken. Een nieuwe mobiele telefoon heeft geen plaats op je visionboard.

  3. Je moet er tijd aan doorbrengen. Een visionboard is een levend document, en het zal beter werken als je er elke dag en paar minuten aandacht aan besteed.

  Vervolgens, neem je 'board' - en het kan een stuk papier of zelfs het bulletinbord in je kantoor zijn - en begin met het organiseren van je afbeeldingen, quotes en andere materialen.

  Je kunt een visionboard hebben met gedeeltes die gaan over elk aspect van je leven, of een ander 'board' voor elk. Jouw 'board' kan een collage zijn van willekeurige afbeeldingen, of een zorgvuldig uitgewerkt plan dat van nature naar voren komt. Het kan per kleur gesorteerd zijn of niet. Uiteindelijk is het jouw visionboard, dus maak het zoals het voor jou bestemd is.

  En vergeet niet, als jij de zomer niet de geschikte periode voor het maken van een visionboard vindt, omdat je juist nergens over na wilt denken, doe het dan op een ander moment bijvoorbeeld in de winter - tijdens de winterdip-, in ieder geval wanneer jij het gevoel hebt dat het nodig is.

  Ik vond het zelf superleuk om te doen. Ik heb onlangs een visionboard gemaakt om mijn ideale klant te formuleren. Het blijft een ontspannen bezigheid, dus prima voor tijdens de vakantie.

  Veel plezier met het maken van jouw visonboard!

  Alvast een fijne vakantie.